The KickCancer Collection neemt blitzstart op Art Brussels

85 deelnemende galeries, meer dan 215 kunstenaars en 300 kunstwerkjes in postkaartformaat en… een heleboel enthousiaste kunstliefhebbers die al om 11u stipt in de rij stonden om het goede doel te steunen. ‘Small art with a big heart’ de slogan voor deze actie van KickCancer omschrijft perfect de opgemerkte fundraising in samenwerking met Art Brussels.

Van links naar rechts: Nele Verhaeren Art Brussels - Delphine Heenen KickCancer - Anne Vierstraete Art Brussels - Fotocredit Isabelle Arthuis
Van links naar rechts: Nele Verhaeren Art Brussels - Delphine Heenen KickCancer - Anne Vierstraete Art Brussels - Fotocredit Isabelle Arthuis
Delphine Heenen, oprichtster KickCancer straalt: “Wat een fantastisch gevoel! Bij de opening werd onze stand letterlijk overspoeld. Na drie uur hebben we al bijna een derde van de kunstwerkjes verkocht. Dit overtreft werkelijk mijn stoutste verwachtingen. Kunstliefhebbers smaken duidelijk het concept van The KickCancer Collection.”

Ann Ramaekers

Senior PR manager, oSérieux! PR agency

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over KickCancer

KickCancer is een jonge Belgische stichting met een fantastisch mooie missie: alle kinderen met kanker genezen. Nieuwe behandelingen vinden, bestaande behandelingen verbeteren en kinderkanker voor eens en voor altijd zo ver weg sjotten dat het nooit, maar dan ook nooit meer terugkomt!

Om deze missie te volbrengen financiert KickCancer onderzoek naar efficiëntere en minder toxische behandelingen in de hoop meer kinderen te genezen en de langetermijnbijwerkingen van de huidige behandelingen te voorkomen of te verminderen. 

KickCancer is een Belgische stichting met een Europese roeping. Omdat kinderkanker zo zeldzaam is, moeten we op Europees niveau samenwerken om nieuwe behandelingen te vinden. KickCancer financiert enerzijds innovatieve Europese onderzoeksprojecten die samenwerking vereisen over verschillende Europese instellingen en anderzijds Belgische klinische proeven of projecten met Europese samenwerking. 

KickCancer vertegenwoordigt ook de belangen van kinderen bij de overheid omdat een beter regelgevend kader de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen door farmaceutische bedrijven zou stimuleren.

Tenslotte biedt KickCancer jonge patiënten en hun ouders de mogelijkheid om op een structurele manier hun stem te laten horen via haar patiëntencomité. Zo heeft KickCancer rechtstreeks invloed op de kwaliteit en de oriëntatie van de onderzoeksprojecten, alsook op het zorgtraject van jonge patiënten en hun families.