Sneak preview: The KickCancer Collection op Art Brussels

Verslag rechtstreeks vanop Art Brussels: Het is een drukste van jewelste op de KickCancer stand. Alles wordt in orde gebracht voor de start van de 2de editie van The KickCancer Collection. Galeriehouders brengen massaal werkjes binnen en de eerste hangen zelfs al op. Kunstliefhebbers overleggen druk welk werkje van wie zou kunnen zijn. Dat je niet weet van wie je een kunstwerk koopt brengt extra speelsheid en suspense.

 “The KickCancer Collection is een schitterende mix van toegankelijke hedendaagse kunst en het ondersteunen van een goed doel Dat kunstliefhebbers niet weten welke kunstenaar er achter het kunstwerkje zit tot op het moment van aankoop brengt extra speelsheid en suspense. Geweldig toch hoe een origineel kunstwerk in postkaartformaat onze missie om alle kinderen met kanker een boost kan geven!” Delphine Heenen, oprichtster KickCancer

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over KickCancer

KickCancer is een jonge Belgische stichting met een fantastisch mooie missie: alle kinderen met kanker genezen. Nieuwe behandelingen vinden, bestaande behandelingen verbeteren en kinderkanker voor eens en voor altijd zo ver weg sjotten dat het nooit, maar dan ook nooit meer terugkomt!

Om deze missie te volbrengen financiert KickCancer onderzoek naar efficiëntere en minder toxische behandelingen in de hoop meer kinderen te genezen en de langetermijnbijwerkingen van de huidige behandelingen te voorkomen of te verminderen. 

KickCancer is een Belgische stichting met een Europese roeping. Omdat kinderkanker zo zeldzaam is, moeten we op Europees niveau samenwerken om nieuwe behandelingen te vinden. KickCancer financiert enerzijds innovatieve Europese onderzoeksprojecten die samenwerking vereisen over verschillende Europese instellingen en anderzijds Belgische klinische proeven of projecten met Europese samenwerking. 

KickCancer vertegenwoordigt ook de belangen van kinderen bij de overheid omdat een beter regelgevend kader de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen door farmaceutische bedrijven zou stimuleren.

Tenslotte biedt KickCancer jonge patiënten en hun ouders de mogelijkheid om op een structurele manier hun stem te laten horen via haar patiëntencomité. Zo heeft KickCancer rechtstreeks invloed op de kwaliteit en de oriëntatie van de onderzoeksprojecten, alsook op het zorgtraject van jonge patiënten en hun families.