Nog nooit zo veel geld ingezameld voor onderzoek naar hersentumoren bij kinderen. Liefdadigheidsloop RUN TO KICK rondt nu al kaap van 1.000.000!

Stel je voor dat we echt die kaap van anderhalf miljoen euro halen? Hoe zot zou dat zijn?!
Niels Destadsbader, peter KickCancer

De Belgische stichting KickCancer organiseert voor de zevende keer op rij haar RUN TO KICK sponsorloop. Vandaag bevestigt de organisatie dat er al meer dan 3000 deelnemers ingeschreven zijn voor de 2024 editie. Samen hebben ze alvast €1.000.000 ingezameld. Dit jaar willen we een nieuw recordbedrag van 1,5 miljoen euro inzamelen. We financieren hiermee onderzoek naar hersentumoren bij kinderen want er is een enorme nood aan innovatie voor deze kankersoorten, omdat deze helaas zeer dodelijk zijn. Zo spelen we in op de reële noden van jonge patiënten", zegt oprichtster Delphine Heenen.

Bergen solidariteit voor getroffen families

RUN TO KICK is een hecht familie- en vriendenevenement. Een solidariteitsloop waar het gevoel van veel hoop, vreugde en solidariteit overheerst. Waar iedereen samen loopt (of wandelt) voor een betere toekomst voor kinderen (en hun families) die getroffen worden door deze vreselijke ziekte.

Niels Destadsbader, peter van KickCancer trekt maar wat graag zijn sportschoenen aan en roept iedereen op mee te doen.

Stel je voor dat we echt die kaap van anderhalf miljoen euro halen? ​
Hoe zot zou dat zijn?! Al drie jaar ben ik fiere peter van KickCancer, dus mijn loopschoenen staan al een paar dagen klaar voor de 29e. Als je weet dat elke loper en donatie telt om kinderen met hersenhumoren een betere kans te geven, dan maakt het zelfs niet uit hoe snel of lang je loopt. Als je maar je steentje bijdraagt. Dus wat denk je? Zorg jij mee voor die anderhalf miljoen?

Niels Destadsbader

Deze editie van Run to Kick is heel bijzonder voor mij. ​ Dat alle opbrengsten naar onderzoek naar hersentumoren gaan, geeft me enorm veel positieve energie. Voor leukemie zijn de investeringen de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen en patiënten die ooit als ongeneeslijk werden beschouwd, zijn nu genezen. Ik hoop vurig dat we voor hersentumoren dezelfde vooruitgang kunnen boeken. En dat al onze gezamenlijke inspanningen ervoor zullen zorgen dat ook hersentumoren bij kinderen minder dodelijk worden.” - Dena, mama van Lewis die de strijd verloor tegen een hersentumor.

Vorig jaar schreven meer dan 2.400 lopers zich in om samen geld in te zamelen voor het goede doel. De opbrengst van maar liefst 1.263.000 euro werd integraal gebruikt voor 9 Europese, innovatieve onderzoeksprojecten naar kinderkanker en een Innovatie Award.


RUN TO KICK is niet enkel een loop, maar een dag vol activiteiten waaronder foodtrucks, heel wat animatie voor kinderen en een concert van onze partner NRJ met heel wat fantastische artiesten: Berre, Mustii, Helena, Sola en Jeremy Frérot.

 

Inschrijven en meer informatie: runtokick.be


Voor de media

Journalisten kunnen via oSérieux een accreditatie aanvragen voor RUN TO KICK 2024. Gelieve contact op te nemen met Ann Ramaekers of Charlotte van Bladel.

Ann Ramaekers

Senior PR manager, oSérieux! PR agency

Charlotte van Bladel

Senior PR account manager, oSérieux! PR agency

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over KickCancer

KickCancer is een jonge Belgische stichting met een fantastisch mooie missie: alle kinderen met kanker genezen. Nieuwe behandelingen vinden, bestaande behandelingen verbeteren en kinderkanker voor eens en voor altijd zo ver weg sjotten dat het nooit, maar dan ook nooit meer terugkomt!

Om deze missie te volbrengen financiert KickCancer onderzoek naar efficiëntere en minder toxische behandelingen in de hoop meer kinderen te genezen en de langetermijnbijwerkingen van de huidige behandelingen te voorkomen of te verminderen. 

KickCancer is een Belgische stichting met een Europese roeping. Omdat kinderkanker zo zeldzaam is, moeten we op Europees niveau samenwerken om nieuwe behandelingen te vinden. KickCancer financiert enerzijds innovatieve Europese onderzoeksprojecten die samenwerking vereisen over verschillende Europese instellingen en anderzijds Belgische klinische proeven of projecten met Europese samenwerking. 

KickCancer vertegenwoordigt ook de belangen van kinderen bij de overheid omdat een beter regelgevend kader de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen door farmaceutische bedrijven zou stimuleren.

Tenslotte biedt KickCancer jonge patiënten en hun ouders de mogelijkheid om op een structurele manier hun stem te laten horen via haar patiëntencomité. Zo heeft KickCancer rechtstreeks invloed op de kwaliteit en de oriëntatie van de onderzoeksprojecten, alsook op het zorgtraject van jonge patiënten en hun families.