Markeer het in fluo je agenda: RUN TO KICK liefdadigheidsloop op 24 september 2023 in Brussel!

KickCancer nodigt iedereen uit om mee te lopen om kinderen met kanker te steunen

RUN TO KICK 2022
RUN TO KICK 2022

Afspraak aan de voet van het Atomium op zondag 24 september 2023! De Belgische stichting KickCancer organiseert voor de zesde keer haar RUN TO KICK sponsorloop. Vorig jaar deden meer dan 1.650 lopers mee en samen met hun supporters zamelden ze meer dan € 1.000.000 in. Met de opbrengst (100%) financiert KickCancer Europese innovatieve onderzoeksprojecten naar kinderkanker die geselecteerd worden binnen het FIGHT KIDS CANCER programma. De stichting mikt met RUN TO KICK 2023 op een nieuw recordbedrag van meer dan 1 miljoen euro.

Iedereen kan RUN-TO-KICKER worden! Hoe?

  • Schrijf je in via de website
  • Deelnemen kan solo, of met een team van vrienden of familie of met een bedrijfsteam (een onvergetelijke teambuildingactiviteit voor het goede doel)
  • Elke loper engageert zich om kinderen met kanker te steunen door fondsen in te zamelen (minimum € 200 voor volwassenen of € 100 voor kinderen en studenten jonger dan 25 jaar).
  • RUN TO KICK is een familiale liefdadigheidsloop waaraan iedereen kan deelnemen – ongeacht leeftijd en/of conditie.
  • Kies of je wilt lopen (parcours van 2, 5 en 10 km) of wandelen (2 of 5 km).

Praktische info

Datum: zondag 24 september 2023
Locatie: Ossegempark, Laken (om de hoek van het Atomium)
Timing: We raden aan om minstens 1 uur voor het startschot aan te komen om je t-shirt en startnummer af te halen.

  • 9 u. – Opening RUN TO KICK-dorp
  • 10.30 u. – Opwarming
  • 11 u. – Startschot
  • 13 u. – Ceremonie: prijsuitreiking voor fondsenwervingskampioenen en bekendmaking van het ingezamelde bedrag.
  • 15 u. – Einde RUN TO KICK 2023

Hongerige lopers kunnen kiezen uit verschillende lekkere snacks en gerechten aan de foodtrucks (o.a. Think Tomato, Tartes de Françoise, El Camion en Petit Nuage) in het RUN-TO-KICK-dorp. Er is voor de gelegenheid ook een KickCancer-shop!

Inschrijven en meer informatie: runtokick.be

Dankzij partners en hoofdsponsors, zoals Delhaize en De Nationale Loterij, zal het geld dat RUN TO KICK oplevert integraal naar de Europese onderzoeksprojecten van FIGHT KIDS CANCER gaan.


Voor de media

Journalisten kunnen via oSérieux een accreditatie aanvragen voor RUN TO KICK 2023. Gelieve contact op te nemen met Ann Ramaekers of Charlotte van Bladel.

Ann Ramaekers

Senior PR manager, oSérieux! PR agency

Charlotte van Bladel

Senior PR account manager, oSérieux! PR agency

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over KickCancer

KickCancer is een jonge Belgische stichting met een fantastisch mooie missie: alle kinderen met kanker genezen. Nieuwe behandelingen vinden, bestaande behandelingen verbeteren en kinderkanker voor eens en voor altijd zo ver weg sjotten dat het nooit, maar dan ook nooit meer terugkomt!

Om deze missie te volbrengen financiert KickCancer onderzoek naar efficiëntere en minder toxische behandelingen in de hoop meer kinderen te genezen en de langetermijnbijwerkingen van de huidige behandelingen te voorkomen of te verminderen. 

KickCancer is een Belgische stichting met een Europese roeping. Omdat kinderkanker zo zeldzaam is, moeten we op Europees niveau samenwerken om nieuwe behandelingen te vinden. KickCancer financiert enerzijds innovatieve Europese onderzoeksprojecten die samenwerking vereisen over verschillende Europese instellingen en anderzijds Belgische klinische proeven of projecten met Europese samenwerking. 

KickCancer vertegenwoordigt ook de belangen van kinderen bij de overheid omdat een beter regelgevend kader de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen door farmaceutische bedrijven zou stimuleren.

Tenslotte biedt KickCancer jonge patiënten en hun ouders de mogelijkheid om op een structurele manier hun stem te laten horen via haar patiëntencomité. Zo heeft KickCancer rechtstreeks invloed op de kwaliteit en de oriëntatie van de onderzoeksprojecten, alsook op het zorgtraject van jonge patiënten en hun families.