Kunstliefhebbers steunen massaal kinderen met kanker tijdens Art Brussels: meer dan 200 kunstwerkjes verkocht!

The KickCancer Collection gooide opnieuw hoge ogen tijdens Art Brussels. Met meer dan 160 getalenteerde kunstenaars die kunstwerken in postkaartformaat doneerden, wist de Belgische stichting KickCancer opnieuw een mooi resultaat te halen voor kinderen met kanker.

Delphine Heenen, oprichtster van KickCancer, vertelt enthousiast over het succes: "The KickCancer Collection combineert op een prachtige manier toegankelijke hedendaagse kunst met het ondersteunen van een goed doel. Het resultaat is werkelijk fantastisch: 200 verkochte kunstwerkjes voor kinderen met kanker. Voor mij is dit het ultieme bewijs van de kracht van kunst en van mensen met een warm hart die kinderen graag ondersteunen. Hierdoor geven we een extra duw aan innnovatie voor kinderkanker.”

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over KickCancer

KickCancer is een jonge Belgische stichting met een fantastisch mooie missie: alle kinderen met kanker genezen. Nieuwe behandelingen vinden, bestaande behandelingen verbeteren en kinderkanker voor eens en voor altijd zo ver weg sjotten dat het nooit, maar dan ook nooit meer terugkomt!

Om deze missie te volbrengen financiert KickCancer onderzoek naar efficiëntere en minder toxische behandelingen in de hoop meer kinderen te genezen en de langetermijnbijwerkingen van de huidige behandelingen te voorkomen of te verminderen. 

KickCancer is een Belgische stichting met een Europese roeping. Omdat kinderkanker zo zeldzaam is, moeten we op Europees niveau samenwerken om nieuwe behandelingen te vinden. KickCancer financiert enerzijds innovatieve Europese onderzoeksprojecten die samenwerking vereisen over verschillende Europese instellingen en anderzijds Belgische klinische proeven of projecten met Europese samenwerking. 

KickCancer vertegenwoordigt ook de belangen van kinderen bij de overheid omdat een beter regelgevend kader de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen door farmaceutische bedrijven zou stimuleren.

Tenslotte biedt KickCancer jonge patiënten en hun ouders de mogelijkheid om op een structurele manier hun stem te laten horen via haar patiëntencomité. Zo heeft KickCancer rechtstreeks invloed op de kwaliteit en de oriëntatie van de onderzoeksprojecten, alsook op het zorgtraject van jonge patiënten en hun families.