Kickstart voor The KickCancer Collection op Art Brussels

Ook dit jaar vinden kunstliefhebbers vlot de weg naar de KickCancer stand op Art Brussels. Na slechts enkele uren zijn al bijna 100 kunstwerkjes verkocht. 

Delphine Heenen, oprichtster KickCancer is alvast héél blij: “Dit concept blijft een schot in de roos. Dat kunstliefhebbers niet weten van wie ze een kunstwerkje kopen, geeft deze actie net dat tikkeltje extra spanning. En de steun die we krijgen kunnen we absoluut gebruiken. Kinderkanker is nog steeds de belangrijkste doodsoorzaak door ziekte bij kinderen ouder dan één jaar. En er is een grote noodzaak aan onderzoek om kinderkanker de wereld uit te helpen.”

De stand van The KickCancer Collection is bereikbaar via de ingang Atomium hall 5. 

Ann Ramaekers

Senior PR manager, oSérieux! PR agency

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over KickCancer

KickCancer is een jonge Belgische stichting met een fantastisch mooie missie: alle kinderen met kanker genezen. Nieuwe behandelingen vinden, bestaande behandelingen verbeteren en kinderkanker voor eens en voor altijd zo ver weg sjotten dat het nooit, maar dan ook nooit meer terugkomt!

Om deze missie te volbrengen financiert KickCancer onderzoek naar efficiëntere en minder toxische behandelingen in de hoop meer kinderen te genezen en de langetermijnbijwerkingen van de huidige behandelingen te voorkomen of te verminderen. 

KickCancer is een Belgische stichting met een Europese roeping. Omdat kinderkanker zo zeldzaam is, moeten we op Europees niveau samenwerken om nieuwe behandelingen te vinden. KickCancer financiert enerzijds innovatieve Europese onderzoeksprojecten die samenwerking vereisen over verschillende Europese instellingen en anderzijds Belgische klinische proeven of projecten met Europese samenwerking. 

KickCancer vertegenwoordigt ook de belangen van kinderen bij de overheid omdat een beter regelgevend kader de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen door farmaceutische bedrijven zou stimuleren.

Tenslotte biedt KickCancer jonge patiënten en hun ouders de mogelijkheid om op een structurele manier hun stem te laten horen via haar patiëntencomité. Zo heeft KickCancer rechtstreeks invloed op de kwaliteit en de oriëntatie van de onderzoeksprojecten, alsook op het zorgtraject van jonge patiënten en hun families.