KickCancer lanceert unieke kunstcollectie in postkaartformaat voor het goede doel op Art Brussels

The KickCancer Collection - Kleine kunst met een GROOT hart én een kunstige twist: de kunstenaars blijven anoniem tot na de aankoop!

Tijdens de 39ste editie van de gerenommeerde hedendaagse kunstbeurs Art Brussels (20-23/04) kunnen kunstverzamelaars een goed doel steunen én een topwerk op de kop tikken. KickCancer, de Belgische stichting die zich inzet voor kinderen met kanker, lanceert in samenwerking met Art Brussels een absoluut unieke collectie kunstwerken: The KickCancer Collection – Small art with a big heart, met 250 originele kunstwerken in postkaartformaat. Kunst mét een twist? Bezoekers en verzamelaars krijgen een overzicht van alle deelnemende kunstenaars, maar de werken blijven anoniem tot na de verkoop!

Delphine Heenen, oprichtster van KickCancer, is erg blij met dit nieuwe project: “Ik ben enorm dankbaar voor de steun en het enthousiasme van de kunstgaleries. Zij hebben aan hun kunstenaars gevraagd om kinderen met kanker te steunen door originele kunstwerken te creëren. De allereerste The KickCancer Collection belooft een groot succes te worden dankzij de deelname van meer dan 215 kunstenaars.”

Art Brussels en KickCancer vroegen aan de deelnemende kunstenaars om een postkaart-formaat kunstwerkje te doneren aan The KickCancer Collection. Meer dan 85 kunstgaleries en 215 kunstenaars werken mee aan het liefdadigheidsproject. De kunstige postkaartjes van The KickCancer Collection krijgen een centrale plaats op de beurs: op een grote muur aan de hoofdingang van hal 5 van Brussels Expo. Elk kunstwerk kost €400 en de opbrengst gaat integraal naar KickCancer.

Kunstige Wie is het? ​ Kunstenaars anoniem tot na verkoop

Delphine Heenen vertelt enthousiast verder: “Onze collectie is een perfecte mix van toegankelijke hedendaagse kunst, je warm hart tonen, plezier en een tikkeltje suspense. Bezoekers van Art Brussels kiezen hun favoriete postkaartje en ontdekken pas na hun aankoop door welke kunstenaar de postkaart is gemaakt. Handtekeningen staan enkel op de keerzijde. We hangen een lijst uit met alle namen van deelnemende kunstenaars. Je kan bij ons een kunstzinnige versie van ‘Wie is het?’ spelen. Voor kunstliefhebbers is dit de perfecte manier om hun kunstcollectie te vergroten én een goed doel te steunen. Small art with a big heart dus.

“De gedachte dat kinderen moeten vechten voor hun gezondheid is ondraaglijk. Als vriendin van een moeder die recent dit lot onderging met haar dochter, heeft dit mij diep getroffen. The KickCancer Collection bewijst dat kunst kan beroeren, troosten en kinderen met kanker ondersteunen. Wij zijn ontzettend dankbaar dat de galeriehouders massaal hun kunstenaars wisten te enthousiasmeren. Vanaf 20 april is het de beurt aan de kunstliefhebbers en -verzamelaars om een uniek werk in huis te halen en zo integraal KickCancer te steunen. Ik ben alvast benieuwd of ik op Art Brussels kan ontdekken welke kunstenaars er achter de werkjes zitten”, aldus Nele Verhaeren, managing director van Art Brussels.
Nele Verhaeren
Nele Verhaeren

Een greep uit de deelnemende galerieën: Almine Rech, Axel Vervoordt, Baronian, Bernier/Eliades Gallery, Ceysson & Bénétiére, dépendance, Galerie Greta Meert, Galerie Lelong & Co., Galerie Ron Mandos, Gladstone Gallery, Hales Gallery, Harlan Levey Projects, Laurent Godin, MARUANI MERCIER, Meessen De Clercq, Mendes Wood DM, Michel Rein, Nagel Draxler, NINO MIER, Praz-Delavallade, rodolphe janssen, Sorry We’re Closed, Super Dakota, Xavier Hufkens, Zeno X Gallery. 

Een overzicht van een aantal kunstenaars die een kunstwerk schenken: Alain Séchas, Aline Bouvy, Angel Vergara, Atelier Van Lieshout, Aurélie Pétrel, Benoît Platéus, Bertrand Lavier, Curtis Talwst Santiago, Daisy Collingridge, Edith Dekyndt, Enrique Ramírez, Éric Croes, Esther Kläs, Fernando Marques Penteado, Germaine Kruip, Gert & Uwe Tobias, Indriķis Ģelzis, Jan Voss, Jean-Baptiste Bernadet, Joëlle Dubois, Johan Creten, Jos de Gruyter & Harald Thys, Kasper Bosmans, Linder, Lionel Estève, Maarten Vanden Eynde, Michel François, Nathalie Du Pasquier, Nicolas Lamas, Noé Sendas, Peter Buggenhout, Pieter Vermeersch, Thomas Lerooy, Thu Van Tran, Walter Swennen, Xavier Mary.


Ter informatie, niet voor publicatie

Voor meer informatie of interviewaanvragen met Delphine Heenen kan je contact opnemen met: Ann of Charlotte van oSérieux.

We nodigen je graag uit om The KickCancer Collection te ontdekken tijdens de officiële press preview georganiseerd door Art Brussels op donderdag 20/04 van 11 tot 16u. Je bent natuurlijk ook van harte welkom op de vernissage die doorgaat van 16 tot 21 uur.

Adres van de dag: Brussels Expo - hoofdingang aan Hal 5 - Belgiëplein 1, 1020 Brussel.

Delphine Heenen is ter plaatse beschikbaar voor interviews. Gelieve deze op voorhand aan te vragen (voor dinsdagmiddag 18/04) een accreditatie aan te vragen door een mailtje te sturen naar Ann of Charlotte.

Ann Ramaekers

Senior PR manager, oSérieux! PR agency

Charlotte van Bladel

Senior PR account manager, oSérieux! PR agency

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over KickCancer

KickCancer is een jonge Belgische stichting met een fantastisch mooie missie: alle kinderen met kanker genezen. Nieuwe behandelingen vinden, bestaande behandelingen verbeteren en kinderkanker voor eens en voor altijd zo ver weg sjotten dat het nooit, maar dan ook nooit meer terugkomt!

Om deze missie te volbrengen financiert KickCancer onderzoek naar efficiëntere en minder toxische behandelingen in de hoop meer kinderen te genezen en de langetermijnbijwerkingen van de huidige behandelingen te voorkomen of te verminderen. 

KickCancer is een Belgische stichting met een Europese roeping. Omdat kinderkanker zo zeldzaam is, moeten we op Europees niveau samenwerken om nieuwe behandelingen te vinden. KickCancer financiert enerzijds innovatieve Europese onderzoeksprojecten die samenwerking vereisen over verschillende Europese instellingen en anderzijds Belgische klinische proeven of projecten met Europese samenwerking. 

KickCancer vertegenwoordigt ook de belangen van kinderen bij de overheid omdat een beter regelgevend kader de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen door farmaceutische bedrijven zou stimuleren.

Tenslotte biedt KickCancer jonge patiënten en hun ouders de mogelijkheid om op een structurele manier hun stem te laten horen via haar patiëntencomité. Zo heeft KickCancer rechtstreeks invloed op de kwaliteit en de oriëntatie van de onderzoeksprojecten, alsook op het zorgtraject van jonge patiënten en hun families.