KERSTFLASH

Stuur kerstwensen en steun KickCancer!

Ho ho ho, het is hoog tijd om mooie kerstkaarten in te slaan! Wil je jouw vrienden en familie blij maken met hartverwarmende wensen én tegelijk een belangrijke missie steunen?

Het Belgische modemerk Bel&Bo verkoopt gedurende de hele maand december voor 5 euro een pakje van 6 kerstkaarten getekend door de Brusselse illustratrice Valentine De Cort.

Dit bedrag gaat integraal naar de stiching KickCancer die hiermee onderzoeksprojecten naar kinderkanker financiert.

Zin om hieraan bij te dragen? Rep je dan naar de dichtstbijzijnde Bel&Bo-winkel of bestel ze in de webshop!

Ann Ramaekers

Senior PR manager, oSérieux! PR agency

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over KickCancer

KickCancer is een jonge Belgische stichting met een fantastisch mooie missie: alle kinderen met kanker genezen. Nieuwe behandelingen vinden, bestaande behandelingen verbeteren en kinderkanker voor eens en voor altijd zo ver weg sjotten dat het nooit, maar dan ook nooit meer terugkomt!

Om deze missie te volbrengen financiert KickCancer onderzoek naar efficiëntere en minder toxische behandelingen in de hoop meer kinderen te genezen en de langetermijnbijwerkingen van de huidige behandelingen te voorkomen of te verminderen. 

KickCancer is een Belgische stichting met een Europese roeping. Omdat kinderkanker zo zeldzaam is, moeten we op Europees niveau samenwerken om nieuwe behandelingen te vinden. KickCancer financiert enerzijds innovatieve Europese onderzoeksprojecten die samenwerking vereisen over verschillende Europese instellingen en anderzijds Belgische klinische proeven of projecten met Europese samenwerking. 

KickCancer vertegenwoordigt ook de belangen van kinderen bij de overheid omdat een beter regelgevend kader de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen door farmaceutische bedrijven zou stimuleren.

Tenslotte biedt KickCancer jonge patiënten en hun ouders de mogelijkheid om op een structurele manier hun stem te laten horen via haar patiëntencomité. Zo heeft KickCancer rechtstreeks invloed op de kwaliteit en de oriëntatie van de onderzoeksprojecten, alsook op het zorgtraject van jonge patiënten en hun families.