GEPROEFD EN GOEDGEKEURD: dit zijn dé beste eclairs van België!
Soezendeeg, banketbakkersroom en een chocolade, praliné, karamel topping! Elke banketbakker heeft zijn eigen geheim recept voor deze geliefde gebakjes. Maar waar vind je de crème de la crème of de beste eclairs van België?
De lekkerste eclairs van het land kan je bij wel honderden bakkers kopen. Zoveel topadressen? Ja, want dé allerbeste eclairs zijn toch de gebakjes die als doel hebben om kinderkanker een koekje van eigen deeg te geven?! Deze zijn exclusief beschikbaar op zaterdag 15 maart tijdens de Dag van de Eclair.
De lijst van alle deelnemende bakkers is terug te vinden op: dagvandeeclair.be of klik hier voor de google maps link.
Dag van de Eclair op initiatief van KickCancer en Pierre Marcolini
De Dag van de Eclair is opgericht door de stichting KickCancer en topchocolatier Pierre Marcolini. Na een recordeditie in 2024 met 360 bakkers, 35.000 eclairs en een ingezameld bedrag van € 121.000 is de ambitie om er tijdens de vijfde verjaardag een nog groter nationaal event van te maken. En goed nieuws! De teller staat maar liefst op 461 deelnemende bakkers!
Belgische eclairs voor onderzoek naar kinderkanker
Ronkende namen uit de patisseriewereld en bakkers uit de kleinste dorpen – van Knokke tot Chimay – gooien hun vakmanschap in de strijd zodat iedereen die KickCancer-eclairs koopt een steentje kan bijdragen aan belangrijk onderzoek naar kinderkanker. De klanten betalen een klein extraatje voor de eclairs (adviesprijs tussen € 3-6), de bakker doneert ingrediënten, zijn tijd en die van zijn team. Allemaal samen voor het goede doel!
Pierre Marcolini (Brussel), Brian Joyeux (Brussel), Ginkgo (Brussel), Renard Bakery (Brussel), Patisserie Lints (Antwerpen), Joost Arijs (Gent), Atelier Lucas (Knokke), Pierre Gossiaux (Genappe), Kroquant Vanille (Jauche) zijn enkele van de reeds bevestigde deelnemers van de Dag van de Eclair.
Meer informatie: dagvandeeclair.be