De allereerste KickCancer Collection brengt meer dan 100.000 euro op voor goede doel

De Belgische stichting KickCancer heeft dankzij de eerste editie van The KickCancer Collection meer dan €100.000 opgehaald tijdens Art Brussels (20-23/04). Dankzij de steun van niet minder dan 220 getalenteerde kunstenaars, die meer dan 300 kunstwerken in postkaartformaat hebben gedoneerd, kwam de unieke collectie tot stand. Het succes van de liefdadigheidsactie toont aan hoeveel mensen begaan zijn met de strijd tegen kinderkanker en ook hoe kunstgalerieën en kunstenaars een belangrijke rol kan spelen in filantropie. 

Delphine Heenen oprichtster KickCancer vertelt enthousiast: ​ “Het is super leuk om te zien hoe een origineel kunstwerkje in postkaartformaat zoveel impact kan hebben. De KickCancer Collection is een schitterende mix van toegankelijke hedendaagse kunst en het ondersteunen van een goed doel. Dat kunstliefhebbers niet wisten welke kunstenaar er achter het kunstwerkje zat tot op het moment van aankoop bracht extra speelsheid en suspense. Het resultaat is ronduit fantastisch: meer dan 100.000 euro voor kinderen met kanker. Kortom, KickCancer heeft aan alle bezoekers van Art Brussels laten zien wat Small art with a big heart betekent. Wij kijken alvast uit naar een volgende editie van de KickCancer Collection.” 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over KickCancer

KickCancer is een jonge Belgische stichting met een fantastisch mooie missie: alle kinderen met kanker genezen. Nieuwe behandelingen vinden, bestaande behandelingen verbeteren en kinderkanker voor eens en voor altijd zo ver weg sjotten dat het nooit, maar dan ook nooit meer terugkomt!

Om deze missie te volbrengen financiert KickCancer onderzoek naar efficiëntere en minder toxische behandelingen in de hoop meer kinderen te genezen en de langetermijnbijwerkingen van de huidige behandelingen te voorkomen of te verminderen. 

KickCancer is een Belgische stichting met een Europese roeping. Omdat kinderkanker zo zeldzaam is, moeten we op Europees niveau samenwerken om nieuwe behandelingen te vinden. KickCancer financiert enerzijds innovatieve Europese onderzoeksprojecten die samenwerking vereisen over verschillende Europese instellingen en anderzijds Belgische klinische proeven of projecten met Europese samenwerking. 

KickCancer vertegenwoordigt ook de belangen van kinderen bij de overheid omdat een beter regelgevend kader de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen door farmaceutische bedrijven zou stimuleren.

Tenslotte biedt KickCancer jonge patiënten en hun ouders de mogelijkheid om op een structurele manier hun stem te laten horen via haar patiëntencomité. Zo heeft KickCancer rechtstreeks invloed op de kwaliteit en de oriëntatie van de onderzoeksprojecten, alsook op het zorgtraject van jonge patiënten en hun families.