Belgische onderneemsters brengen kinderkanker onder de aandacht in nieuwe campagne

Musthave voor deze zomer: stijlvolle handtas mét betekenis, getekend Clio Goldbrenner, Generation Wow & KickCancer

6 mei 2024, Brussel/Gent – Het Belgische handtassenlabel Clio Goldbrenner, bekend om haar stijlvolle ontwerpen, en Generation Wow, een bruisend netwerk van vrouwelijke ondernemers, hebben hun krachten gebundeld om KickCancer te steunen. Het resultaat? De HYBRID ‘BETTER TOGETHER’. De opbrengst van deze schitterende limited edition handtas zal kinderen met kanker steunen. De lancering gaat gepaard met een gloednieuwe sensibiliseringscampagne over kinderkanker, met Belgische onderneemsters - zoals Olivia Borlée van UNRUN - in de hoofdrol.

 

"We zijn ontzettend trots dat we met deze limited edition handtas ons steentje bijdragen aan de strijd tegen kinderkanker", vertelt Marie Mys, CEO van Clio Goldbrenner enthousiast. "Met de HYBRID ‘BETTER TOGETHER’ maken we niet alleen een fashion statement, maar gebruiken we als ondernemende vrouwen ook onze stem en ons netwerk als een krachtig symbool van solidariteit."

Delphine Heenen, oprichtster KickCancer, is bijzonder blij met de steun van Generation Wow & Clio Goldbrenner: “Kinderkanker blijft de belangrijkste doodsoorzaak door ziekte bij kinderen ouder dan een jaar.Samenwerking op alle vlakken is noodzakelijk om kinderkankeronderzoek te financieren. Het is een creatieve samenwerking die de wereld van mode en filantropie met elkaar verbindt en zo de specifieke problematieken van kinderkanker onder de aandacht brengt.”

Het is een creatieve samenwerking die de wereld van mode en filantropie met elkaar verbindt en zo de specifieke problematieken van kinderkanker onder de aandacht brengt
Delphine Heenen, KickCancer

De HYBRID ‘BETTER TOGETHER’ is een omkeerbaar tasje uitgevoerd in metallic nylon dat over de schouder gedragen kan worden met een kleurrijke gevlochten riem of over de borst met een zwarte comfortabele verstelbare riem. Het is perfect afgestemd op alle noden van het dagdagelijkse leven en een dubbele win is dat je het in een handomdraai kan transformeren van een diepblauwe metallic versie naar een lichtroze variant die in het oog springt. Deze handtas brengt een portie fun en fashion in je leven, waarmee je tegelijk een belangrijk goed doel – meer onderzoek en innovatie voor kinderen met kanker – steunt!

De limited edition handtas is vanaf maandag 6 mei verkrijgbaar via de webshop van Clio Goldbrenner. De opbrengst gaat integraal naar het waardevolle werk van KickCancer, waardoor zij onderzoek naar nieuwe behandelingen voor kinderen met kanker kunnen financieren.

Waar wacht je nog op? Steun KickCancer én rock een stijlvolle handtas met een betekenis!

 

Foto credits: Estelle Parewyck 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over KickCancer

KickCancer is een jonge Belgische stichting met een fantastisch mooie missie: alle kinderen met kanker genezen. Nieuwe behandelingen vinden, bestaande behandelingen verbeteren en kinderkanker voor eens en voor altijd zo ver weg sjotten dat het nooit, maar dan ook nooit meer terugkomt!

Om deze missie te volbrengen financiert KickCancer onderzoek naar efficiëntere en minder toxische behandelingen in de hoop meer kinderen te genezen en de langetermijnbijwerkingen van de huidige behandelingen te voorkomen of te verminderen. 

KickCancer is een Belgische stichting met een Europese roeping. Omdat kinderkanker zo zeldzaam is, moeten we op Europees niveau samenwerken om nieuwe behandelingen te vinden. KickCancer financiert enerzijds innovatieve Europese onderzoeksprojecten die samenwerking vereisen over verschillende Europese instellingen en anderzijds Belgische klinische proeven of projecten met Europese samenwerking. 

KickCancer vertegenwoordigt ook de belangen van kinderen bij de overheid omdat een beter regelgevend kader de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen door farmaceutische bedrijven zou stimuleren.

Tenslotte biedt KickCancer jonge patiënten en hun ouders de mogelijkheid om op een structurele manier hun stem te laten horen via haar patiëntencomité. Zo heeft KickCancer rechtstreeks invloed op de kwaliteit en de oriëntatie van de onderzoeksprojecten, alsook op het zorgtraject van jonge patiënten en hun families.