KickCancer, Pierre Marcolini en Belgische bakkers organiseren vierde editie van de Dag van de Eclair om onderzoek naar kinderkanker te steunen!

Koop een eclair bij een deelnemende bakker en geef kinderkanker een koekje van eigen deeg op zaterdag 16 maart 2024.

De Belgische stichting KickCancer organiseert op zaterdag 16 maart 2024 samen met Belgische bakkers de vierde editie van haar succesvolle “Dag van de Eclair”. Bakkers met een warm hart engageren zich, samen met topchocolatier en peter Pierre Marcolini, om kinderen met kanker te helpen door hun signatuur-eclairs massaal te verkopen.

Met de Dag van de Eclair geven we kinderkanker ​
een koekje van eigen deeg!

Delphine Heenen KickCancer

“Met de Dag van de Eclair geven we kinderkanker een koekje van eigen deeg! Het wordt een feest om vingers en duimen bij af te likken. We zijn super blij om op het fantastische vakmanschap en de steun van Belgische bakkers te kunnen rekenen. Door op 16 maart 2024 eclairs te smullen kan iedereen zijn solidariteit tonen aan families die de beproeving van kinderkanker hebben moeten doorstaan. Door KickCancer-eclairs te kopen kan je gemakkelijk een steentje bijdragen aan belangrijk onderzoek", zegt Delphine Heenen, oprichtster van KickCancer.

Bakkers en smulpapen samen solidair

Bij elke deelnemende (banket)bakker zullen de KickCancer-eclairs op 16 maart schitteren in de toonbank. Ze hebben een iets hoger prijskaartje dan een 'gewone' eclair, met een adviesprijs tussen € 3 en € 6. De opbrengst van deze bijzondere eclairs wordt integraal aan KickCancer gedoneerd.

De bakkers én de klanten zijn samen solidair. Dankzij de inzet van de bakkers en hun vakmanschap kan KickCancer heel wat Belgen op een originele - heerlijke! – manier bereiken. De klanten betalen een klein extraatje voor de eclairs, de bakker doneert ingrediënten, zijn tijd en die van zijn team. Allemaal samen voor het goede doel!

Waarom een actie met eclairs?

“Kinderen zijn gek op eclairs. Voor volwassenen is dit vaak hét typische gebakje uit hun kindertijd. Met vrienden en familie genieten van smakelijke gebakjes past perfect bij KickCancer: solidariteit en samen mooie momenten beleven, dat geeft mensen kracht en hoop om de strijd tegen kinderkanker aan te gaan", vertelt Delphine Heenen.

"Kanker is een absoluut onrecht dat iedereen kan treffen. Maar wanneer deze ziekte kinderen treft, is het nog ondraaglijker. Daarom steun ik KickCancer. Het was een beetje een nobrainer om de Dag van de Eclair een paar jaar geleden op te richten. Elke banketbakker heeft zijn eigen eclair, en wat is er krachtiger dan kanker genezen met een eclair", legt Pierre Marcolini uit.

Kanker is een absoluut onrecht dat iedereen kan treffen. ​
Maar wanneer deze ziekte kinderen treft, is het nog ondraaglijker. Daarom steun ik KickCancer. ​
Pierre Marcolini

 

Pierre Marcolini (Brussel), Brian Joyeux (Brussel), Charli (Brussel), Ginkgo (Brussel), Renard Bakery ​ (Brussel), Patisserie Lints (Antwerpen), Joost Arijs (Gent), Atelier Lucas (Knokke), Pierre Gossiaux (Genappe), Kroquant Vanille (Jauche) zijn enkele van de reeds bevestigde deelnemers van de Dag van de Eclair.

Wil je weten waar jij op 16 maart KickCancer-eclairs kan kopen? Surf naar www.dagvandeeclair.be

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over KickCancer

KickCancer is een jonge Belgische stichting met een fantastisch mooie missie: alle kinderen met kanker genezen. Nieuwe behandelingen vinden, bestaande behandelingen verbeteren en kinderkanker voor eens en voor altijd zo ver weg sjotten dat het nooit, maar dan ook nooit meer terugkomt!

Om deze missie te volbrengen financiert KickCancer onderzoek naar efficiëntere en minder toxische behandelingen in de hoop meer kinderen te genezen en de langetermijnbijwerkingen van de huidige behandelingen te voorkomen of te verminderen. 

KickCancer is een Belgische stichting met een Europese roeping. Omdat kinderkanker zo zeldzaam is, moeten we op Europees niveau samenwerken om nieuwe behandelingen te vinden. KickCancer financiert enerzijds innovatieve Europese onderzoeksprojecten die samenwerking vereisen over verschillende Europese instellingen en anderzijds Belgische klinische proeven of projecten met Europese samenwerking. 

KickCancer vertegenwoordigt ook de belangen van kinderen bij de overheid omdat een beter regelgevend kader de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen door farmaceutische bedrijven zou stimuleren.

Tenslotte biedt KickCancer jonge patiënten en hun ouders de mogelijkheid om op een structurele manier hun stem te laten horen via haar patiëntencomité. Zo heeft KickCancer rechtstreeks invloed op de kwaliteit en de oriëntatie van de onderzoeksprojecten, alsook op het zorgtraject van jonge patiënten en hun families.